Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Broskvový dort s malinami

fotka Broskvový dort s malinami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++++++-_
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Broskvový dort s malinami:

4 vejce  | 120 g krystalového cukru  | 1 špetka soli  | 0,5 dcl ovocného likéru  | z 1 citronu kůra  | 120 g hladké mouky  | ½ bal. vanilkového cukru  | dle potřeby: máslo a mouka do formy  | 400 g broskví  | 150 g malin  | 0,3 dcl rumu  | Krém:  | 1/4 l hotového vanilkového pudinku  | 3/8 l šlehačky  | 4 rovné lžičky želatiny  | 80 g moučkového cukru  | 0,5 dcl ovocného likéru  | dle potřeby: strouhaná čokoláda a maliny na ozdobu

Postup přípravy receptu Broskvový dort s malinami:

Žloutky utřeme s polovinou cukru, vanilkovým cukrem, nastrouhanou citrónovou kůrou a ovocným likérem (malinový, jahodový, meruňkový) do pěny. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme mouku. Těstem naplníme máslem vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu, povrch uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby a pečeme 40 minut při 190°C. Necháme vychladnout a teprve po dvou hodinách vyjmeme z dortové formy a prořízneme. Omyté broskve protáhneme vroucí vodou opláchneme studenou, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na větší díly a dáme do studena. Očištěné, omyté maliny zakapeme rumem a dáme na půl hodiny do mrazničky. Želatinu namočíme do studené vody. Šlehačku pevně ušleháme. Pudink do hladka promícháme s moučkovým cukrem, ovocným likérem a vanilkovým cukrem. Vymačkanou želatinu rozpustíme na velice mírném ohni a spolu s ušlehanou šlehačkou ji vmícháme do připraveného pudinku. Dortový plát vložíme zpět do formy, poklademe ovocem ( broskve a maliny rozložíme na plát), odebereme čtvrtinu krému a zbytek navrstvíme na ovoce. Přiklopíme druhým plátem, povrch potřeme odebraným krémem a uhladíme. Dáme na 3 hodiny do mrazničky a na další 3 hodiny do lednice. Vyjmeme z formy, ozdobíme strouhanou čokoládou, čerstvými malinami a porcujeme horkým suchým nožem.



Fotky receptu Broskvový dort s malinami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Broskvový dort s malinami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zajíc