Postup přípravy receptu Broskvový dort s malinami:
Žloutky utřeme s polovinou cukru, vanilkovým cukrem, nastrouhanou citrónovou kůrou a ovocným likérem (malinový, jahodový, meruňkový) do pěny. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme mouku. Těstem naplníme máslem vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu, povrch uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby a pečeme 40 minut při 190°C. Necháme vychladnout a teprve po dvou hodinách vyjmeme z dortové formy a prořízneme. Omyté broskve protáhneme vroucí vodou opláchneme studenou, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na větší díly a dáme do studena. Očištěné, omyté maliny zakapeme rumem a dáme na půl hodiny do mrazničky. Želatinu namočíme do studené vody. Šlehačku pevně ušleháme. Pudink do hladka promícháme s moučkovým cukrem, ovocným likérem a vanilkovým cukrem. Vymačkanou želatinu rozpustíme na velice mírném ohni a spolu s ušlehanou šlehačkou ji vmícháme do připraveného pudinku. Dortový plát vložíme zpět do formy, poklademe ovocem ( broskve a maliny rozložíme na plát), odebereme čtvrtinu krému a zbytek navrstvíme na ovoce. Přiklopíme druhým plátem, povrch potřeme odebraným krémem a uhladíme. Dáme na 3 hodiny do mrazničky a na další 3 hodiny do lednice. Vyjmeme z formy, ozdobíme strouhanou čokoládou, čerstvými malinami a porcujeme horkým suchým nožem.