3 vejce
| 150 g cukru
| 300 g polohrubé mouky
| 130 ml oleje
| 1 prášek do pečiva
| 120 g máku
| 150 ml mléka
| 200 g kompotovaných broskví
| 200 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Broskvový makovník:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku, olej, prášek do pečiva a celý mák. Nakonec přimícháme mléko. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe polovinou okapaných broskví a pečeme přibližně 40 min při 150. Upečený makovník nakrájíme na řezy. Na každý kousek dáme ušlehanou smetanu a dozdobíme broskví a snítkou máty.
Fotky receptu Broskvový makovník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!