Postup přípravy receptu Brusinkovo-jablečný tarte tatin:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Mouku, cukr, máslo a vejce vypracujeme v hladké těsto, které necháme v lednici odležet.
Máslo rozpustíme, přidáme cukr, vodu. Mícháme na mírné teplotě do rozpuštění cukru. Pak masu necháme slabo vřít bez míchání, až získá světlý zlatý odstín.
23 cm koláčovou formu vymastíme máslem, nalijeme karamel, posypeme brusinkami a přikryjeme osminkami jablek, které sme oloupali a zbavili jádřinců.
Těsto vyválíme na velkost formy, položíme na jablíčka, mírně přitlačíme a vložíme do trouby. Pečeme dozlatova.
Upečený koláč necháme 5 minut odstát, navrch položíme talíř a koláč překlopíme. Dávame pozor na popálení karamelem!
Servírujeme s kopečkem šlehačky.