Použité suroviny receptu Brynzová omáčka s bramborovými noky:
1 kus brynza - nejlépe ovčí
| 1 šalotka
| dle chuti: česnek
| 1 zakysaná smetana
| 1 zelené fazolky ve slaném nálevu
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 porce chlazené bramborové noky (italské gnochi)
Postup přípravy receptu Brynzová omáčka s bramborovými noky:
Do hrnce dáme vařit vodu a připravíme si bramborové noky dle návodu.
Na kousku másla orestujeme na měsíčky nakrájenou šalotku, přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a krátce opékáme. Přidáme rozdrobenou brynzu, když se trochu rozpustí přidáme zakysanou smetanu a mícháme. Do omáčky přihodíme okapané fazolkové lusky, prohřejeme (nemusí být). Dle chuti opepříme a přisolíme (pozor, brynza bývá už slaná).
Mezitím jsou noky hotové, rozdělíme je na talíře a přelijeme omáčkou. Je to velmi rychlé a jednoduché.
Fotky receptu Brynzová omáčka s bramborovými noky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!