400 g polohrubé mouky
| trošku soli
| 100 g másla
| 1 žloutek
| 2 1/2 dl mléka
| Kvásek:
| 1 dl mléka
| 20 g droždí
| trošku cukru a mouky
| Brynzová nádivka:
| 250 g čerstvé brynzy
| trošku soli
| 1 žloutek
| 50 g másla
| 150 g vařených brambor
Postup přípravy receptu Brynzové koláčky:
V proseté mouce rozmícháme sůl, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, v mléce rozpuštěný žloutek a 1 dl mléka, ve kterém jsme rozpustili droždí. Vařečkou vypracujeme těsto a dáme na teplé místo vykynout. Na pomoučeném vále
těsto trochu rozválíme. Kulatou formičkou vykrajujeme z těsta koláčky, uprostřed uděláme jamku a dáme ještě chvíli nakynout. Potom okraje koláčků potřeme bílkem a do každé jamky dáme brynzovou nádivku. Koláčky uložíme na vymaštěný plech a upečeme.
Brynzová nádivka: K čerstvé brynze přidáme sůl, žloutek, máslo, strouhané brambory a vymícháme.
Fotky receptu Brynzové koláčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!