400 g polohrubé mouky
| 400-500 ml mléka
| 1 lžička cukru krystal
| 40 g droždí
| 2 ks vejce
| 50 ml oleje
| 400 ml smetany
| 250 g brynzy
| 1 ks červená cibule
| pórková nať
| sůl
Postup přípravy receptu Brynzový koláč:
Do vlažného mléka přidejte rozdrobené droždí a cukr, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Mouku smíchejte s kváskem, přidejte 1 vejce a olej, vypracujte vláčné těsto a nechte jej vykynout. Pak těsto rozválejte a přendejte na plech vymazaný tukem. Brynzu smíchejte se smetanou a 1 žloutkem, osolte a rovnoměrně rozetřete na těsto. Povrch koláče potřete bílkem, posypejte natí z pórku a kolečky červené cibule. Pečte ve vyhřáté troubě asi 25 minut.
Fotky receptu Brynzový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!