300 g polohrubé mouky
| 300 g cukru
| 4 vejce
| 1 prášek do pečiva
| 8 lžic oleje
| 9 lžic teplé vody
| ovoce (čerstvé či mražené)
Postup přípravy receptu Bublanina jako pěna:
Cukr, teplou vodu, olej a žloutky ušleháme elektrickým šlehačem. Prášek do pečiva rozmícháme do mouky a potom mouku přidáme k ušlehané hmotě. Společně promícháme. Nakonec lehce přimícháme sníh ze čtyř bílků. Těsto nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou a rovnoměrně ho rozetřeme. Povrch posypeme poměrně hustě ovocem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů C). Hotovou bublaninu můžeme pocukrovat.
Fotky receptu Bublanina jako pěna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!