4 celá vejce
| 250 gr. cukru-mletého
| 4 lžíce vlažné vody
| 250 gr. hrubé mouky
| vanilkový cukr
| cikr na posypání
| 600 gr. ovoce(rybíz, třešně, borůvky....)
| máslo
| hrubá mouka na pekáč
Postup přípravy receptu Bublanina s ovocem:
Vejce rozklepneme do misky a přidáme cukr s vlažnou vodou. Elektrickými metlami pomocí šlahače šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce přidáme mouku a opět promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a povrch posypeme ovocem.Aby ovoce nekleslo ke dnu, promísíme jej s moukou.
Ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.je-li vše hotovo poznáme podle napíchnutého párátka do hmoty. Pokud se těsto lepí, je to málo.
Pokud se již na párátko nelepí je hotovo.
Po vychladnutí sypeme cukrem, nakrájíme na čtverce a podáváme.