Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 26.04. 2025
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bublanina s tvarohovou krustou

fotka Bublanina s tvarohovou krustou
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Bublanina s tvarohovou krustou :

4 vejce  | 1 prášek do pečiva  | 1 vanilkový cukr  | 160 g cukru  | 100 ml vody  | 300 g polohrubé mouky  | 1 lžíce rumu  | 250 g tvarohu  | 100 ml oleje  | 1 lžíce citronové šťávy  | 1 lžíce Solamylu  | 1 lžíce moučkového cukru  | 5 lžic mléka  |  čerstvé, kompotované či mražené ovoce

Postup přípravy receptu Bublanina s tvarohovou krustou :

Nejdříve si připravíme ovoce, můžeme použít i větší druhy ovoce například meruňky či broskve, ale samozřejmě i klasické „bublaninové“ ovoce jako jsou višně, třešně, rybíz či borůvky. Čerstvé ovoce očistíme a případně vypeckujeme a nakrájíme na menší kusy. Z kompotovaného ovoce slijeme šťávu (část můžeme použít na tvarohovou hmotu) a necháme ho odkapat. Mražené ovoce nerozmrazujeme, použijeme ho zmrzlé.
Poté si připravíme formu na bublaninu – vytřeme ji tukem a vysypeme moukou. Vhodný je menší pekáček či plech nebo větší kulatá forma. Do nádoby šlehače si připravíme 3 žloutky, krupicový a vanilkový cukr a olej a tyto suroviny našleháme. Potom přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně smícháváme s moukou a sněhem z bílků. Takto připravenou hmotu rozetřeme do formy a poklademe ovocem.
Tvaroh ušleháme s trochou mléka, cukrem a Solamylem. Naplníme ho do sáčku s ustřiženým rohem a nastříkáme mezi ovoce. Moučník pečeme v troubě vyhřáté asi na 200 stupňů C. Před podáváním ho můžeme pocukrovat.



Fotky receptu Bublanina s tvarohovou krustou :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bublanina s tvarohovou krustou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles