Postup přípravy receptu Bublanina s tvarohovou krustou :
Nejdříve si připravíme ovoce, můžeme použít i větší druhy ovoce například meruňky či broskve, ale samozřejmě i klasické „bublaninové“ ovoce jako jsou višně, třešně, rybíz či borůvky. Čerstvé ovoce očistíme a případně vypeckujeme a nakrájíme na menší kusy. Z kompotovaného ovoce slijeme šťávu (část můžeme použít na tvarohovou hmotu) a necháme ho odkapat. Mražené ovoce nerozmrazujeme, použijeme ho zmrzlé.
Poté si připravíme formu na bublaninu – vytřeme ji tukem a vysypeme moukou. Vhodný je menší pekáček či plech nebo větší kulatá forma. Do nádoby šlehače si připravíme 3 žloutky, krupicový a vanilkový cukr a olej a tyto suroviny našleháme. Potom přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně smícháváme s moukou a sněhem z bílků. Takto připravenou hmotu rozetřeme do formy a poklademe ovocem.
Tvaroh ušleháme s trochou mléka, cukrem a Solamylem. Naplníme ho do sáčku s ustřiženým rohem a nastříkáme mezi ovoce. Moučník pečeme v troubě vyhřáté asi na 200 stupňů C. Před podáváním ho můžeme pocukrovat.