Použité suroviny receptu Buchtičky plněné jahodami:
100 g celozrnné špaldové mouky
| 150 g polohrubé mouky
| 20 g čerstvého droždí
| 125 ml mléka
| 1 lžíce cukru
| 1 vejce
| špetka soli
| 25 g másla
| 200 g žervé
| strouhaná citrónová kůra
| 1 balíček vanilkového cukru
| 1 malá plechovka jahodového kompotu
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Buchtičky plněné jahodami:
Mouky dáme do mísy, uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Zalijeme troškou teplého mléka a necháme asi 10 minut vzejít. Cukr, vejce, sůl a rozpuštěné máslo zamícháme do zbylého mléka, přidáme k mouce s kváskem, vypracujeme těsto, přikryjeme a necháme 30 minut kynout na teplém místě.
V misce smícháme žervé, vanilkový cukr a citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu. Jahody necháme okapat na sítku. Těsto prohněteme a rozdělíme na 8 dílků. Do každého dáme 1 lžíci směsi ze žervé a 2 jahody. Buchtičky poskládáme těsně vedle sebe do vymazané formy a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi půl hodiny. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Fotky receptu Buchtičky plněné jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!