Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.12. 2025
Dnes má svátek Natálie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Burgundská omáčka

fotka Burgundská omáčka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Burgundská omáčka:

5 karotek  | 5 žampiónů  | 2 cibule  | 2 stroužky česneku  | 150 g slaniny  | 500 ml červeného vína  | 2 lžíce hladké mouky  | 2 lžíce másla  | 1 bobkový list  | 4 kuličky celého pepře  | 2 hřebíčky  | 1 lžička tymiánu  | 1 lžička petrželky  |  sůl

Postup přípravy receptu Burgundská omáčka:

Karotku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Žampióny očistíme, nakrájíme a podusíme na pánvi na jedné lžíci másla. Ze zbytku másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu, rozškvaříme, přidáme karotku, cibuli, česnek, veškeré koření a zvolna dusíme asi 10 minut. Potom zalijeme vínem a vaříme asi půl hodiny. Omáčku prolisujeme přes síto, přivedeme k varu, zahustíme jíškou a povaříme ještě 10 minut. Nakonec vmícháme podušené žampióny a petrželku a podle chuti dosolíme. Podáváme k pečenému masu nebo ke zvěřině.


Fotky receptu Burgundská omáčka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Burgundská omáčka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !