Použité suroviny receptu Vepřové na majoránce se žampiony a cibulí:
500 g vepřových řízků
| 300 g žampionů
| 250 g malých cibulek
| 1 svazek majoránky
| 3 lžíce oleje
| dle chuti: sůl a pepř
| 300 g těstovin
| 2 lžíce světlé jíšky
| 2 lžíce másla
| dle chuti: petrželky
Postup přípravy receptu Vepřové na majoránce se žampiony a cibulí:
Maso nakrájíme na proužky. Žampiony rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Cibulky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Majoránku posekáme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po malých porcích za stálého obracení opékáme. Dochutíme solí a pepřem. Mezitím dáme těstoviny do vroucí osolené vody a vaříme dle návodu.
Maso vyjmeme z pánve. Ve výpeku orestujeme žampiony a cibuli. Pak přilijeme smetanu a bílé víno a směs přivedeme k varu. Nakonec vmícháme jíšku a sekanou majoránku a ještě jednou krátce povaříme. Udržujeme teplé. Petrželku nasekáme. Těstoviny slijeme a necháme okapat. Pak je promícháme s petrželkou a 2 lžícemi másla. Rajče nakrájíme na kostičky, kterými masovou směs posypeme.
Fotky receptu Vepřové na majoránce se žampiony a cibulí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!