Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 105 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Bylinkové housky:
500 g hladké mouky
| 1 balíček sušeného droždí
| 1 lžičku cukru (na kvásek)
| 2 lžičky soli
| špetku pepře
| 5 lžic olivového oleje
| 250 ml vody
| 3 mladé cibulky s natí, jemně pokrájené
| 4 lžíce jemně nasekaných bylinek (například bazalku, oregano, petrželku, majoránku ...)
| 1 vejce na potření
| hrubou sůl na posypání
Postup přípravy receptu Bylinkové housky:
1. Dejte podle našeho návodu vzejít kvásek a pak ho přilijte ke zbylé mouce a soli. Přidejte pepř, olej, vodu, bylinky, cibuli a vypracujte hladké těsto. Nechte ho v teple kynout, dokud nezdvojnásobí objem; trvá to půl až tři čtvrtě hodiny.
2. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z těsta pleťte malé houstičky (menší děti můžou tvarovat jednoduše bochánky) a ty pak nechte ještě čtvrt hodiny kynout.
3. Pověřte své pomocníky tím, aby housky i bochánky potřeli rozšlehaným vejcem a posypali solí. Pečte dozlatova; mělo by stačit přibližně pětadvacet minut.
Fotky receptu Bylinkové housky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!