Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bylinkový šnek:
300 g hladké mouky
| 300 g žitné mouky
| 300 ml vody
| 42 g droždí
| 80 g másla
| 1 lžíce čerstvých, sekaných bylinek
Postup přípravy receptu Bylinkový šnek:
Ve vodě rozehřejeme tuk a smícháme ho s rozdrobeným droždím. Přidáme část hladké mouky, umícháme a necháme vykynout. Pak přidáme zbytek prosáté mouky, bylinky, sůl a všechno prohněteme. Vláčné těsto necháme asi 30 minut kynout. Z vykynutého těsta vyválíme delší váleček, který na plechu nebo v nízké kulaté formě stočíme do tvaru šneka. Necháme ještě krátce kynout a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut při teplotě 220°C.
Fotky receptu Bylinkový šnek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!