Vložil: | Veronine |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Čalamáda v oleji:
250 g oranžové, červené a zelené papriky
| 250 g bílého a červeného hlávkového zelí
| 250 g rajčat
| 125 g drobných bílých cibulek
| 125 g červené cibule
| 50 ml slunečnicového oleje
| Nálev:
| 250 ml vody
| 7 g soli
| 60 ml 8% octa
| 25 g cukru krupice
| 2 bobkové lisky
| 1 lžička hořčičného semínka
| 4 kuličky černého pepře
| 2 kuličky nového koření
Postup přípravy receptu Čalamáda v oleji:
Na 2 sklenice po 720 ml. Na nálev svaříme 250 ml vody, osolíme, přilijeme ocet, přisypeme cukr, přidáme koření na nálev a promícháme. Necháme přejít varem. Sejmeme z plotýnky a přelijeme přes síto. Papriky nakrájíme na proužky, ty menší na tenká kolečka. Zelí nakrouháme na nudličky. Rajčata pokrájíme na dílky, drobné cibulky necháme v celku a červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Ve velké míse promícháme všechny suroviny až na rajčata. Ty vmícháme opatrně nakonec. Směs pokapeme olejem a ještě jednou promícháme. Čalamádu naplníme do sklenic a zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 90°C.
Fotky receptu Čalamáda v oleji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!