Použité suroviny receptu Čalamáda z kedlubny gigant:
3 velké kedlubny gigant
| 1500 g paprika žlutá a červená, zelená
| 12 cibulí
| 1000 g mrkve
| 500 ml octa 8%
| 35 g cukru
| 1 deko
Postup přípravy receptu Čalamáda z kedlubny gigant:
Kedlubny oloupeme, mrkev umyjeme, oškrabeme a na hrubém struhadle pokrouháme. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
Do dvou litrů vody přidáme ocet, cukr, přípravek deko a uvaříme nálev.
Zeleninu dobře promícháme, natlačíme pevně do čistých sklenic a zalijeme připraveným nálevem. Sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme 5 min na 100 °C. Uložíme na tmavém a suchém místě.
Fotky receptu Čalamáda z kedlubny gigant:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!