Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 15.10. 2024
Dnes má svátek Tereza
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Candát s houbovým kubou a kuřecí šťávou s liškami

fotka Candát s houbovým kubou a kuřecí šťávou s liškami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Candát s houbovým kubou a kuřecí šťávou s liškami :

4 filety z candáta s kůží  |  máslo, sůl, pepř  |  šálek kroupy  | 300g lišek a hřibů  |  šalotak  | 3 stroužky česneku  |  tymián, majoránka  |  kosti a křídla ze dvou kuřat  |  mrkev, cibule, petržel  | 100g celeru  |  pepř  |  bobkový list  |  slupka z rajčete

Postup přípravy receptu Candát s houbovým kubou a kuřecí šťávou s liškami :

Postup na candáta: vykoštěné porce candáta řádně vysušíme v utěrce, kůži příčně nařežeme ostrým nožem, ochutíme solí a pepřem. Rybu pečeme na pávni s přepuštěným máslem nejprve na kůži do křupava, poté rybu otočíme přidáme pár kostiček čerstvého másla a rybu dopečeme. Okamžitě podáváme.

Postup na houbového kubu: kroupy uvaříme ve vodě a zcedíme. Na pánvi s máslem zpěníme pokrájenou šalotku a česnek a přidáme očištěné překrájené houby (200g) a lístky tymiánu. Zarestujeme a přidáme kroupy. Ochutíme solí a pepřem a necháme cca 30 minut zapéct v troubě při 150°C. Před podáváním přidáme překrájenou čerstvou majoránku.

Postup na kuřecí šťávu: na másle připravíme tmavý základ s kořenové zeleniny, přidáme do hněda zepečené kosti a kuřecí křídla, celý pepř, bobkový list, tymián a kuřecím vývarem (pokud nemáme vývar tak vodou). Uvedeme do varu a necháme pomalu vařit cca 3 hodiny dokud se šťáva nesvaří na 2 dcl. Šťávu zcedíme svaříme na sporáku na 1 dcl, dochutíme solí a pepřem, vymixujeme s kostičkou másla a přidáme lišky (100g) orestované na másle.

Ostatní suroviny: prohřátý konfitovaný (pomalu vařený v olivovém oleji) česnek, tymián a smaženou petrželku s rajčatovou slupkou použijeme na dozdobení jídla na talíři


Fotky receptu Candát s houbovým kubou a kuřecí šťávou s liškami :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Candát s houbovým kubou a kuřecí šťávou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Diamanty