Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Candát s houbovým kubou a kuřecí šťávou s liškami :
4 filety z candáta s kůží
| máslo, sůl, pepř
| šálek kroupy
| 300g lišek a hřibů
| šalotak
| 3 stroužky česneku
| tymián, majoránka
| kosti a křídla ze dvou kuřat
| mrkev, cibule, petržel
| 100g celeru
| pepř
| bobkový list
| slupka z rajčete
Postup přípravy receptu Candát s houbovým kubou a kuřecí šťávou s liškami :
Postup na candáta: vykoštěné porce candáta řádně vysušíme v utěrce, kůži příčně nařežeme ostrým nožem, ochutíme solí a pepřem. Rybu pečeme na pávni s přepuštěným máslem nejprve na kůži do křupava, poté rybu otočíme přidáme pár kostiček čerstvého másla a rybu dopečeme. Okamžitě podáváme.
Postup na houbového kubu: kroupy uvaříme ve vodě a zcedíme. Na pánvi s máslem zpěníme pokrájenou šalotku a česnek a přidáme očištěné překrájené houby (200g) a lístky tymiánu. Zarestujeme a přidáme kroupy. Ochutíme solí a pepřem a necháme cca 30 minut zapéct v troubě při 150°C. Před podáváním přidáme překrájenou čerstvou majoránku.
Postup na kuřecí šťávu: na másle připravíme tmavý základ s kořenové zeleniny, přidáme do hněda zepečené kosti a kuřecí křídla, celý pepř, bobkový list, tymián a kuřecím vývarem (pokud nemáme vývar tak vodou). Uvedeme do varu a necháme pomalu vařit cca 3 hodiny dokud se šťáva nesvaří na 2 dcl. Šťávu zcedíme svaříme na sporáku na 1 dcl, dochutíme solí a pepřem, vymixujeme s kostičkou másla a přidáme lišky (100g) orestované na másle.
Ostatní suroviny: prohřátý konfitovaný (pomalu vařený v olivovém oleji) česnek, tymián a smaženou petrželku s rajčatovou slupkou použijeme na dozdobení jídla na talíři
Fotky receptu Candát s houbovým kubou a kuřecí šťávou s liškami :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!