Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![3/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Candát v ořechové krustě:
500-600 g candáta
| špetka soli
| špetka mletého bílého pepře
| na obalení hladká mouka
| trochu čerstvých nebo usušených bylinek (petrželka, tymián, pažitka, šalvěj, bazalka apod.)
| 2 lžíce oleje
| 1-2 vejce
| 60 g tvrdého sýra
| 80-100 g vlašských ořechů
| na vymazání máslo
| 2- 3 lžíce strouhanky
| 1-2 lžíce másla
Postup přípravy receptu Candát v ořechové krustě:
Candáta podélně prokrojíme a zbavíme kostí a kůže. Osolíme ho a opepříme a obalíme v mouce smíchané s nadrobno nakrájenými bylinkami. Potom rybu na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme. Vejce rozšleháme, přidáme nastrouhaný sýr, drcené ořechy, osolíme a zlehka promícháme. Porce dáme do zapékací mísy vymazané máslem, přikryjeme ořechovou směsí, posypeme strouhankou a pokapeme máslem. V předehřáté troubě nebo pod grilem zapečeme dozlatova.
Fotky receptu Candát v ořechové krustě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!