300 g hovězího filetu
| 1 citron-šťáva z něho
| 6 lžic olivového oleje
| sůl
| čerstvě mletý pepř
| několik kuliček černého pepře
| čerstvý parmezán nebo jiný tvrdý sýr pikantní chutí
Postup přípravy receptu Carpaccio :
1. Hovězí filet omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme utěrkou. Zabalíme jej do plastikové fólie a asi na 20 minut vložíme do mrazáku uležet.
2. Maso po vyjmutí z mrazáku nakrájíme ostrým nožem na velice tenké plátky, které vložíme mezi dvě vrstvy plastikové fólie, a válečkem na nudle je opatrně vyválíme.
3. Talíře nejprve necháme v íedničce zchladit a pak na ně urovnáme nakrájené maso.
4. Důkladně ušleháme citronovou šťávu se solí a pak vešleháme olej. Marinádu stejnoměrně rozdělíme na carpaccio. Posypeme mletým i celým pepřem.
5. Jestliže má někdo rád výraznou chuť parmezánu, může jej nastrouhat na hrubší hoblinky a posypat jimi povrch. Lze nahradit i jiným sýrem výrazné chuti.
Fotky receptu Carpaccio :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!