1 kg červené řepy
| 450 g oloupaných vyjádřincovaných jablek
| 450 g nasekané cibule
| 225 g rozinek (sultánek)
| 1 stroužek česneku - nemusí být
| 2 lžičky mletého nového koření
| 1/4 lžičky mletého chilli
| 1/2 lžičky soli
| 750 ml jablečného octa
| cukr podle chuti (pro diabetiky sladidlo - asi 6 lžic)
Postup přípravy receptu Čatní z červené řepy:
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší chuti a nemusíme tolik přislazovat). Okořeníme, přilijeme ocet a za stálého míchání uvedeme do varu, snížíme plamen, zakryjeme a zvolna vaříme asi hodinu, občas kontrolujeme a zamícháme. Pak případně vaříme bez pokličky ještě asi 30 minut, aby čatní zhoustlo. Sejmeme a osladíme dle chuti. "Lijeme" horké do suchých vymytých horkých sklenic a uzavřeme. Necháme nejméně týden uzrát.
Fotky receptu Čatní z červené řepy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!