Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.12. 2025
Dnes má svátek Vlasta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Čatní z červené řepy

fotka Čatní z červené řepy
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Čatní z červené řepy:

1 kg červené řepy  | 450 g oloupaných vyjádřincovaných jablek  | 450 g nasekané cibule  | 225 g rozinek (sultánek)  | 1 stroužek česneku - nemusí být  | 2 lžičky mletého nového koření  | 1/4 lžičky mletého chilli  | 1/2 lžičky soli  | 750 ml jablečného octa  |  cukr podle chuti (pro diabetiky sladidlo - asi 6 lžic)

Postup přípravy receptu Čatní z červené řepy:

Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší chuti a nemusíme tolik přislazovat). Okořeníme, přilijeme ocet a za stálého míchání uvedeme do varu, snížíme plamen, zakryjeme a zvolna vaříme asi hodinu, občas kontrolujeme a zamícháme. Pak případně vaříme bez pokličky ještě asi 30 minut, aby čatní zhoustlo. Sejmeme a osladíme dle chuti. "Lijeme" horké do suchých vymytých horkých sklenic a uzavřeme. Necháme nejméně týden uzrát.


Fotky receptu Čatní z červené řepy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Čatní z červené řepy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !