2 lžíce instántní práškové kávy
| 200 g másla
| 180 g cukru
| 4 vejce
| 250 g hladké mouky
| 2 lžíce pášku do pečiva
| 250 ml smetany ke šlehání
| 1 ztužovač šlehačky
| 250 g tučného tvarohu
| 85 g cukru
| 8 lžic silné uvařené kávy
Postup přípravy receptu Celokávový dort:
Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Do mísy nasypte cukr a nakrájené máslo, prošlehejte a poté postupně zašlehejte vejce. Přidejte prosetou mouku s práškem do pečiva a kávu. Vymíchejte hladké těsto. Přesuňte jej do vytřené dortové formy a vložte do trouby na asi 30 minut.
Připravte si krém: Smíchejte cukr se ztužovačem a v jiné misce trochu vyšlehejte smetanu, přisypte cukr a šlehejte. Po chvíli zašlehejte tvaroh a 8 lžic vychladlé kávy.
Až dort zchladne, rozkrojte jej uprostřed a namažte trochu více jak polovinou krému. Zbytkem krému potřete vršek dortu a posypte ještě kávou.