Použité suroviny receptu Celozrnný domácí chleba bez pekárny:
1 kostka droždí
| asi 350-400 ml sůl
| voda
| 400 g celozrnná mouka pšeničná
| 400 g celozrnná mouka žitná
| lžičku cukru na kvásek
Postup přípravy receptu Celozrnný domácí chleba bez pekárny:
V misce rozdrolím jednu kostku droždí, posypu lžičkou cukru krupice, přidám teplou vodu a lehce smíchám. Když kvásek vykyne ohřeju v mikrovlnce na minutu mouky smíchané, lépe pak kyne těsto když je teplé a přisypu do větší mísy. Přidám kvásek sůl drcený kmín a začnu hnětat a pomalu přidávám vodu. Vyválím těsto v bochník chleba a dám kynout po vykynutí ještě upravím a přendám na plech, pomažu vodou posypu solí a kmínem a pečeme asi na 180 50 min.
Fotky receptu Celozrnný domácí chleba bez pekárny: