Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Černá omáčka:
3 krajíčky chleba
| 2 lžíce pikantní zavařeniny
| 1,5 dcl červeného vína
| 1dl vody
| citronová šťáva, bramborový škrob, cukr, mletá skořice, mletý zázvor, mletý pepř, sůl, olej na osmažení chleba
Postup přípravy receptu Černá omáčka:
Na menším množství oleje osmažíme krajíčky chleba. Chléb nesmíme připálit, zhořkl by. Topinky rozlámeme, vložíme do vína a rozvaříme. Pak v omáčce rozpustíme zavařeninu. Ochutíme skořicí, zázvorem, pepřem a solí. Přidáme cukr a podle chuti přikápneme citronovou šťávu. Nakonec omáčku protřeme sítem a zředíme 1 dl vody, necháme přejít varem a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody.. Touto omáčkou přeléváme na talíři vařené maso - hovězí, uzené, slepičí.
Fotky receptu Černá omáčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!