Použité suroviny receptu Černé řezy s karamelovým krémem:
25 dkg mletého cukru
| 30 dkg pol. mouky
| 1 dcl oleje
| dle barvy: kakao
| 1 pr. do pečiva
| 1 vejce
| 1/4 l mléka
| krém:
| 3 lžíce krystalového cukru
| 1/4 l mléka
| 1 van. pudink
| 12,5 dkg másla
| 1 lžička mletého cukru
Postup přípravy receptu Černé řezy s karamelovým krémem:
Všechny suroviny na těsto smícháme a upečeme korpus na velkém plechu s papírem na pečení. Krém: 3 lžíce krystalu upálit na mírném ohni na karamel, 1/4 l mléka rozdělit na dvě půlky. Do jedné poloviny mléka zamíchejte van. pudink a druhou polovinu nalejte do karamelu a stále mícháme do rozpuštění a potom přilejeme mléko s pudinkem a mícháme do zhoustnutí. Máslo utřeme se lžičkou cukru a vmícháme do vychládlého krému. Korpus rozřízneme středem plechu na polovinu a na jednu naneseme krém. Druhou polovinou korpusu přiklopíme a máme řezy hotové. Doporučuji nechat řezy před krájením cca 2 hodinky ztuhnou. Podáváme s kávou, mlékem nebo třeba čajem dle vaší chuti.