Použité suroviny receptu Čerstvý špenát se sýrem a smetanou v listovém těstě:
500 g čerstvého špenátu
| 3 cibule šalotky
| 4 str. česneku
| 150 ml zakys. smetany
| 2 lžíce másla
| 400 g mraž. list. těsta
| 4 vejce
| 150 g eidamu
| na potření 1 žloutek
Postup přípravy receptu Čerstvý špenát se sýrem a smetanou v listovém těstě:
Čerstvý špenát spaříme a jemně pokrájíme. Cibuli a česnek usekáme nahrubo. Sýr nastrouháme.
Na másle zpěníme cibuli a česnek. Vmícháme nakrájený špenát a krátce podusíme. Necháme vychladnout a vmícháme 4 rozšlehaná vejce, zakysanou smetanu a strouhaný sýr. Podle chuti osolíme a opepříme.
Listové těsto rozválíme na plát velký tak, aby přesahoval okraje pečící formy. Koláčovou formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme těstem a naplníme špenátovou směsí. Přesahujícími okraji špenátovou směs překryjeme a potřeme 1 rozšlehaným žloutkem. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme dozlatova, asi 45 minut.
Fotky receptu Čerstvý špenát se sýrem a smetanou v listovém těstě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!