10-12 špekáčků
| 3 velké cibule
| 1 stroužek česneku
| 1 láhev ostrého kečupu
| 1/2 l černého piva
| 1 feferonka
| sádlo
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Čertovy špekáčky:
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rovnoměrně ji poklademe na dno pekáčku.
Špekáčky oloupeme, překrojíme podélně na polovinu a ještě nařízneme oba konce. Pokládáme je přeříznutou stranou do pekáče. Nakrájíme feferonku a vložíme ji do mezer mezi špekáčky. Obsah pekáčku opepříme a mírně osolíme. Hustě posypeme cibulí nakrájenou na "céčka" a jemně nasekaným česnekem.
Lžičkou nabereme sádlo a vložíme jej do všech čtyř rohů pekáčku. Na horní vrstvu cibule nalejeme kečup. Celý obsah potom polejeme 2/3 černého piva.
Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 °C 30 minut. Pečení si zpříjemníme dopitím 1/3 černého piva.
Podáváme s čerstvým chlebem a samozřejmě s pivem.
Fotky receptu Čertovy špekáčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!