Postup přípravy receptu České buchty:
Z droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme zbylý cukr, rozpuštěné máslo, vykynutý kvásek a vlažným mlékem, do kterého jsme rozkvedlali žloutek, zaděláme těsto.
Těsto řádně propracujeme, až se na jeho povrchu tvoří puchýřky. Potom poprášíme moukou, přikryjeme čistým plátěným ubrouskem a na teplém místě necháme kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na stejné kousky, které vytáhneme na placičky a plníme tvarohovou nádivkou, povidly, mákem nebo ovocem. Každý kousek dobře zabalíme a upravíme do tvaru buchtiček.
Pekáč vymastíme tukem a naskládáme do něj připravené buchty. Každou buchtičku potřeme po stranách rozpuštěným tukem. Necháme ještě chvíli kynout. Potom vložíme do trouby a pečeme dozlatova.
Prochladlé buchtičky přendáme na tác a pocukrujeme.
Fotky receptu České buchty:
Fotky vložil: vikus8,Natural,uschi3,Vlamape,lemurka,beruschka6,Marci7,Ježíšek