100 g másla
| 100 g jemné krupice
| 50 g cukru
| 100 g hrubé mouky
| 1 rovná lžička kypřicího prášku
| špetka mleté skořice
| 2 lžíce rozinek
| 500 g oloupaných jablek bez jádřinců
| 60 g cukru
| 3 lžíce vody
Postup přípravy receptu Jablečná drolenka:
Jalbka pokrájíme na kousky, posypeme cukrem a podusíme doměkka ve vodě. Potom je za stálého míchání rozdusíme na kaši. Do másla rozehřátého v kastrolu smícháme cukr, krupici, sejmeme z plotýnky a vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem a se skořicí. Polovinu moučné směsi nasypeme ve stejnoměrné vrstvě do koláčové formy (průměr 24 cm), pokryjeme ji jablečným pyré a přebranými, spařenými rozinkami, posypeme zbylou moučnou směsí a poprášíme mletou skořicí. Koláč pečeme asi 1/2 hodiny v málo vyhřáté troubě. Můžeme jej podávat teplý nebo studený.
Fotky receptu Jablečná drolenka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!