Vložil: | LudmilaJas |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu České Gallo pinto:
2 varné sáčky rýže
| 1 cibule
| 6 rajčat
| 3 papriky ( bílá, žlutá, zelená)
| fazole ( červené)
| 1 klobáska
| 1 lázeňský párek
| sůl, pepř, sýr ( eidam)
| kysané zelí
Postup přípravy receptu České Gallo pinto:
Rýži dáme vařit do osolené vařící vody. Vaříme dle návodu na krabici. Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Polovina přijde na rizoro a druhá polovina do "leča". Na pánev dáme trochu oleje, cibuli necháme zpěnit a přidáme na kostičky nakrájená grilovaná kuřecí prsa. Chvíli restujeme a vmícháme uvařenou okapanou rýži. (Je ideální, když je rýže lepivá) Současně dáme do osolené vody vařit dříve namočené červené fazole. Hotové rizoto smícháme s uvařenými zcezenými fazolemi. Na další pánvi připravíme "lečo". V uvozovkách proto, že je to spíše jen základ na lečo, prože vejce již nedáváme. (I když fantazii se meze nekladou). Takže klasicky. Na pánev dáme trochu oleje, cibuli necháme zpěnit a přidáme nakrájenou klobásu a párek. Dále nakrájené papriky, rajčata a kysané zelí z bečky. Vše mírně podusíme (papriky mohou být mírně "naskus"). Osolíme a opepříme (pepř používám zásadně celý barevný a drtím ho na pokrm z ručního mlýnku).
Fotky receptu České Gallo pinto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!