Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česnekový závin

fotka Česnekový závin
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Česnekový závin :

Těsto:  | 200 g celozrnné mouky  | 1 vejce  | 1 lžíce oleje  | 1,5 dcl vody  | dle chuti: mletá kmín a sůl  | dle chuti: mletý koriandr (nemusí být)  | 1 lžička medu  | 2 lžíce octa (dávám jablečný)  | Náplň:  | 2 střední cibule  | 2 stroužky česneku  | dle potřeby: kousek másla nebo olivového oleje  | 1/4 kg měkkého tvarohu  | 2 vejce  | 150 g strouhaného sýra dle vaší chuti (gouda, gruére, parmazán, směs zbytků  | cca 3 lžíce strouhanky  | dle chuti: sůl a pepř  | dle chuti: pažitka najemno nasekaná nebo česneková nať  | 1 žloutek na potření

Postup přípravy receptu Česnekový závin :

Těsto připravíme klasicky jako při přípravě taženého závinu: Do mísy dáme mouku, vejce, teplou vodu, sůl a olej, přidáme koření, med, ocet a vypracujeme těsto. Pak vytloukáme, aby bylo hezky vláčné. Přikryjeme nahřátým kastrůlkem a necháme v teple 1/2 hodiny odpočívat.
Mezitím se připravíme nádivku:
Na oleji či másle podusíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno pokrájený česnek, sůl, necháme prochladnout. Tvaroh smícháme s vejci a strouhaným sýrem. Přidáme cibulovou směs, sůl, pepř, muškát, pažitku či česnekovou nať. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Těsto na pomoučené utěrce vyválíme co nejtenčeji, potřeme tvarohovou směsí. Pomocí utěrky svineme závin a opatrně přeneseme na plech vymazaný olejem či vyložený pečícím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180 - 200 stupňů přibližně 30 - 40 minut. Před dopečením potřeme rozšlehaným žloutkem. Podáváme teplý či vlažný. Lépe tak vyniknou vůně a chutě, ale i studený závin je výborný.


Fotky receptu Česnekový závin :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Česnekový závin
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !