Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 160 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Chale - židovský šábesový chléb:
na potření bílek
| těsto
| 1 lžička sušeného droždí
| 2 vejce
| 120 ml mléka
| 1/2 lžičky soli
| 450 g polohr. mouky
| 20 g másla
| 40 g hery
| 2 lžíce cukru krupice
Postup přípravy receptu Chale - židovský šábesový chléb:
Ingredience uvedené na těsto pouze promícháme a vypracujeme z nich hnětením těsto. Těsto vložíme do mísy a necháme je na teplém místě vykynout. Na tuto práci používám automatickou - domácí pekárničku chleba, ale jde to i ručně.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů. Vyválíme prameny a upleteme 2 větší vánočky.
Chale potřeme bílkem, posypeme semínky podle chuti a v předehřáté troubě chale upečeme dozlatova.
Fotky receptu Chale - židovský šábesový chléb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!