Vložil: | hlouskova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Chalupářská játra:
600 g jater
| 1 lžíce oleje
| 2 lžíce másla
| 2 ks cibule
| 1 lžička kmínu
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 kostka vývar-masox
| pár kapek worcestru
| dle chuti mletý pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Chalupářská játra:
Do kastrolku dáme olej, máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a kmín. Když cibule zesklovatí, přidáme nakrájená játra a zprudka je ze všech stran orestujeme. Poté játra vyjmeme, výpek zaprášíme hladkou moukou, uděláme jíšku, zalijeme masoxovým vývarem a povaříme. Ochutíme worcestrem, pepřem a solí. Podáváme s bramborem nebo rýží.
Fotky receptu Chalupářská játra:
Fotky vložil: hlouskova,tvackova1,alenab,Vikitorie,evulaS33