Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Chapatti z Indie:
400 g celozrnné pšeničné mouky
| 1/2 - 1 lžička soli
| 2 lžíce slunečnicového oleje (nemusí být)
| 250 ml vlažné vody
| bylinky dle Vaší chuti (máta, koriandr, chilli, pískavice řecké seno jsou tradiční bylinky)
Postup přípravy receptu Chapatti z Indie:
Vložit mouku do mísy, přidat sůl a smíchat pomocí prstů. Přidat olej a dobře vmíchat do mouky. Postupne přidávat vodu. Vypracovat v měkké, trochu lepivé těsto. Přendat na vál a hníst po 4-5 min., až je těsto hladké a přestane se lepit. Vpracovat dovnitř bylinky. Přikrýt vlhkou utěrkou a nechat stát po 20-30 min.
Rozdělit těsto na dvě části a každou na 8 dílů. Vyválet každý na kouli a pomocí dlaně je zploštit na kulaté placky. Každou placku pomoučit a rozválet na 15cm. Nechat ostatní těsto přikryté během doby, co se pracuje na každé placce.
Rozehřát těžkou pánev na středně horkém ohni. Vložit chapatti do suché pánve a když se začnou dělat na povrchu bubliny a na spodu hnědé skvrny, obrátit placku a přitlačít okraje špachtlí, aby se placky nafoukly. Nechat na pánvi, až i na druhé straně se utvoří hnědé skvrny. Během celé doby se pánev hodně rozehřeje a tak je možné, že se teplota musí snížit.
Udržovat chapatti teplé v alobalu vyloženém čistou utěrkou po dobu přípravy ostatního těsta.
Fotky receptu Chapatti z Indie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!