Postup přípravy receptu Chléb Pide z Turecka:
Smíchat kvasnice, cukr, vodu, 3 lžíce jogurtu a nechat vzejít kvásek (až 15 minut).
Přidat olej, mouku a sůl a pomocí dřevěné vařečky vypracovat v těsto. Jakmile zhoustne, tak ho vyklopit na trochu pomoučený vál a hníst ho do hladka a pružna. Během hnětení přidávat tolik mouky co je zapotřeby (aby se těsto přestalo lepit).
Z těsta vytvořit pevnou kouli a tu vložit do olejem vymaštěné mísy. Přikrýt a nechat kynout asi 1 hodinu, nebo do dvojnásobného objemu.
Mezi tím předehřát troubu a pečící kámen, máte-li na 220 °C. Potřít plechy olejem (nemáte-li kámen).
Vyjmout těsto a vytvořit z něho 4-5 stejných koulí. Z každé koule vyválet oválky ve tvaru lodiček. Nakonec oválky zploštit pomocí prstů na 1 cm tloušťku. Potřít je zbytkem jugurtu a posypat je mořskou solí dle chuti, semínky, nebo obojím.
Péct je 12-15 minut, nebo až je chléb nafouklý a do zlatova zbarvený. Chléb podávat teplý.