Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chléb s hnízdem

fotka Chléb s hnízdem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 15 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 37

Použité suroviny receptu Chléb s hnízdem:

4 krajíce chleba  | 3 čtverečky taveného sýra  | 4 vejce  |  sůl  |  pepř  | podel chuti různé koření

Postup přípravy receptu Chléb s hnízdem:

Na pekáček si rozložíme krajíce chleba. Ty potřeme silnější vrstvou taveného sýra a dáme zapéct do trouby tak na 10 minutek, při 150-180 °C. Mezitím si oddělíme z vajíček žloutky od bílků (bílky do jedné společné nádoby a žloutky oddělíme každý zvlášť). Z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Na rozpečené chleby pak z ušlehaného sněhu děláme hnízdo a doprostřed dáme vždy po jednom žloutku na každý chléb. Ochutíme kořením dle chuti, např. vegetou, lehce popepříme či dáme nasekanou bazalku.
Vše dáme opět zapéct. Délka už pak záleží jen na tom, jak máme rádi vejce udělaná, pokud na hniličko, vytáhneme chleby, jakmile sníh lehce začne zlátnout. Jestliže na tvrdo, vytáhneme jej, až bude sníh zcela zlatý, popřípadě můžeme žloutek po chvilce pečení lehce propíchnout.



Fotky receptu Chléb s hnízdem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Chléb s hnízdem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !