Vložil: | Aknels |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 42 |
|
|
Použité suroviny receptu Chléb s olivami, červenou cibulí a bylinkovou pomazánkou:
Na dva chleby (po 650 g) si připravíme:
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 červené cibule
| 250 g vypeckovaných černých oliv
| 740 g hladké mouky
| 1 lžička soli
| 1 kostka droždí
| 3 lžíce nasekaných bylinek (koriandr, petrželka, máta)
| hladká mouka na podsypání
| 200 g Ramy Creme Bonjour
Postup přípravy receptu Chléb s olivami, červenou cibulí a bylinkovou pomazánkou:
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Olivy překrojíme na půlky. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli i olivy při mírné teplotě velmi krátce orestujeme. Do hluboké mísy prosijeme mouku se solí, přidáme osmahnuté olivy a cibuli, bylinky a rozdrobíme droždí. Přidáme 450 ml vlažné vody a důkladně propracujeme v kompaktní hladké těsto. Nespěcháme, těsto zpracováváme minimálně 10 minut. Pak přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Troubu předehřejeme na vyšší teplotu. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, na válu posypaném moukou vyválíme dva bochníky. Přeložíme je na plech, potřeme olivovým olejem a necháme opět kynout. Těsně před pečením bochníky na horní části nařízneme ostrým nožem do kříže. Pečeme přibližně 40 minut. Dobře upečený chleba poznáme tak, že zaťukáme-li na jeho spodní část, měl by znít dutě. Creme Bonjour smícháme s čerstvými nasekanými bylinkami a dáme chvíli vychladit. Vychladlý chléb nakrájíme na krajíce a potřeme bylinkovou pomazánkou.
Fotky receptu Chléb s olivami, červenou cibulí a bylinkovou pomazánkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!