Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 130 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 17 |
|
|
Použité suroviny receptu Chléb s olivami z řecka:
2 ks červené cibule na tenko nakrájené
| 2 lžíce olivového oleje
| 230 g vypeckovaných černých oliv (můžou být i zelené)
| 750 g nebělené pšeničné mouky
| 1 1/2 lžičky soli
| 4 lžičky instantních suchých kvasnic, nebo kvásek z 35 g droždí
| posekané 3 lžíce každé bylinky: petrželky, koriandru a máty (nebo 1 lžička sušené)
Postup přípravy receptu Chléb s olivami z řecka:
Na oleji osmažit cibuli do měkka. Na hrubo posekat olivy.
Vložit mouku, sůl, kvasnice, nebo kvásek a bylinky do mísy společně s olivami, usmaženou cibulí a nalít do důlku 470 ml (+ - ) vlažné vody. Smíchat vše dohromady a přidat víc vody, zdá-li se těsto ¨suché¨.
Přendat těsto na trochu pomoučený vál a hníst jej asi po 10min. Vložit těsto do čisté mísy a přikrýt ho utěrkou. Nechat jej vzejít do dvojnásobného objemu.
Předehřát troubu na 220°C. Lehce vymazat dva plechy. Vyklopit těsto na pomoučený vál a rozkrojit jej napůl. Vytvarovat dva kulaté bochníky a položit je na připravevé plechy. Přikrýt je lehce olejem pomaštěným plastickým filmem a nechat bochníky znovu nakynout do dvojnásobného objemu.
Pomocí ostrého nože naříznout nahoře bochníků zážezy a péct je asi 40 min., nebo až bochníky zní dutě, když se zaťuká na jejich spodek. Přendat chleby na mřížku a nechat je vychladnout.
Fotky receptu Chléb s olivami z řecka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!