Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 29.01. 2025
Dnes má svátek Zdislava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chléb z piva

fotka Chléb z piva
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Chléb z piva:

1 kg mouky (70 dkg hladké mouky + 30 dkg žitné nebo celozrnné mouky)  | 3 lžičky soli  | 3 lžičky mletého nebo drceného kmínu  | 1 lžička mletého anýzu  | 1 lžička mletého fenyklu  | kvásek:  | 6 dkg droždí  | 1 dcl vlažné vody  | 1 lžička cukru  | dle potřeby: trošku pol. mouky  | na zadělání:  | 1/4 l piva  | 1/4 l vlažné vody

Postup přípravy receptu Chléb z piva:

Mouku smícháme se solí a kořením, připravíme kvásek a zaděláme těsto pivem a vodou. Asi 10 min elektrickým hnětačem vypracujeme těsto, přikryjeme a necháme vykynout asi 30 min. Posypeme suchý plech troškou hladké mouky a těsto na něm upravíme do požadovaného tvaru. Potom bochník na plechu obrátíme spodem nahoru, vytvarujeme a necháme ještě asi 10 minut vykynout. Troubu vyhřejeme na 200 °C, chleba 1 hodinu pečeme bez otevření, pak bochník potřeme vodou a na 5 min dáme do trouby dosušit (bude lesklý). Mouka se může podle chuti různě kombinovat – špaldová + celozrnná + hladká atd. jen dodržet celkové množství 1 kg.



Fotky receptu Chléb z piva:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Chléb z piva
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !