3/4 kg tmavší hl. mouky
| špetka cukru
| půl kostky droždí
| sůl, kmín, olej
Postup přípravy receptu Chléb z receptáře:
Do mísy vsypememe mouku a vyhloubíme dva důlky. Do jednoho důlku dáme špetku cukru, droždí a zalijeme teplou vodou. Do druhého důlku nasypeme sůl a polévkovou lžíci kmínu, 2 polévkové lžíce octa a 3 polévkové lžíce oleje. Vypracujeme tužší těsto a necháme kynout. Po vykynutí vyklopíme na vymoučený vál a lehce vypracujeme. Pak dáme zpět do vymoučené mísy znovu vykynout. Takto vykynuté těsto vyklopíme na vymaštěný plech. Bochník posypeme kmínem a potřeme vodou. Pečeme 1/4 hodiny na 250 stupňů a dalších 3/4 hodiny na 150 stupňů. Upečený chléb ihned po vyjmutí z trouby potřeme vodou.
Fotky receptu Chléb z receptáře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!