Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chleba bez hnětení

fotka Chleba bez hnětení
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Chleba bez hnětení:

3 hrnky hl. mouky  | 2 lžičky soli  | 1 lžička drc. kmínu  | 1/4 lžičky suš. droždí  | 1 a 1/2 hrnku vody

Postup přípravy receptu Chleba bez hnětení:

Do mísy dáme mouku, sůl, kmín a droždí. Promícháme. Přilijeme vodu a znovu promícháme ale pozor – ne moc, jen dokud je v míse suchá mouka. Jakmile vznikne nevzhledný lepkavý „chuchvalec“, přestaneme míchat, v žádném případě těsto dál nepropracovávat! Pak mísu přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v klidu 12–18 hodin. Těsto hodně nabude a zřídne. Pak hodně pomoučíme vál a těsto na něj z mísy pomocí stěrky vyškrábneme, pokud se bude roztékat, je to vpořádku. Posypeme ho vydatně moukou, rukou ho trochu „rozplacatíme“ a přeložíme jako obálku (viz video). Necháme 15 minut odpočinout. Pak pomoučíme (hodně) utěrku, těsto vezmeme do rukou, zformujeme dokulata a položíme na pomoučenou utěrku. Posypeme ho moukou a konce utěrky přeložíme přes těsto. Necháme další dvě hodiny kynout. Zatím si připravíme nádobu na pečení. Měl by to být litinový hrnec či kastrol, ale protože nemám, použila jsem skleněnou zapékací mísu a bylo to v pohodě. Takže hrnec (mísu) i s pokličkou vložíme do trouby a zapneme na 230°C. Až je trouba i s nádobou pořádně nažhavená, nádobu vyndáme, rychle do ní přendáme těsto z utěrky, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut. Pak sundáme pokličku a dopékáme dalších 15–20 minut, dokud kůrka nezhnědne. Pak vyndáme z trouby, vyklopíme z hrnce a necháme vychladnout.
Chléb má úžasně křupavou kůrku, uvnitř je nádherně kyprý a pórovitý, zkrátka mňam mňam. Příprava je velmi jednoduchá a časově nenáročná, když nepočítáme dobu kynutí.
Přikládám video, podle kterého jsem chléb tvořila, provedla jsem jen malé úpravy k obrazu svému (množství soli, kmín).


Fotky receptu Chleba bez hnětení:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Chleba bez hnětení
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !