Použité suroviny receptu Chlebový koláč s parmazánem:
350g Chlebové střídy
| 4 lžíce olivového oleje
| 250 g sýra ricotta nebo lučiny
| 120 g strouhaného parmazánu
| 3 vejce
| 8 lžic smetany (33%)
| dle chuti sůl
| svazeček bazalky
| špetku drceného pepře
| 600 g rajčat
| parmazánové hoblinky na ozdobení
Postup přípravy receptu Chlebový koláč s parmazánem:
1. Střídu bílého chleba nejprve po částech rozmixujeme na drobečky. Ty potom smícháme se čtyřmi lžícemi olivového oleje a rovnoměrmě jimi vyložíme malou dortovou formmu o průměru cca 23cm.
2. V misce promícháme sýr ricotta s parmazánem, přidáme všechna vejce, smetanu, sůl podle chuti, nasekanou bazalku, drcený pepř a vše rozšleháme. Tuto směs rozprostřeme na připravený chlebový korpus a dáme péct do trouby vyhřáté na 190°C.
3. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cca po 20 minutách pečení koláče rozložíme na jeho povrch plátky rajčat a necháme péct ještě dalších 20 minut. Hotový koláč necháme vychladnout.
4. Před podáváním jej ozdobíme hoblinkami parmazánu a čerstvými nebo sušenými bylinkami.
Fotky receptu Chlebový koláč s parmazánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!