Použité suroviny receptu Chlodnik - židovská kuchyně:
1, 5 kg mladé natě z červené řepy
| 400 g salátových okurek
| 200 g ředkviček
| 50 g pažitky
| 50 g kopru
| 1 , 5 l kysaného mléka
| 3 dl kysané smetany
| 5 ks vajec na tvrdo
| 50 g hořčice
| sůl
| pepř
| cukr
Postup přípravy receptu Chlodnik - židovská kuchyně:
Nať z řepy nakrájíme a s trochou vody uvaříme. Necháme vychladnout a smícháme s rozmíchaným mlékem se smetanou. Omyté okurky a ředvičky nastrouháme na nudličky, pažitku a kopr nasekáme a vše přidáme do polévky. Zamícháme, ochutíme hořčicí, cukrem a pepřem. Vejce nakrájíme na kousky, dáme do talířů a zalejeme studenou polévkou.
Fotky receptu Chlodnik - židovská kuchyně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!