Postup přípravy receptu Chřestový koláč po francouzsku:
Z rozmraženého listového těsta vyválíme tenký plát a vložíme jej do vymazané rozevírací formy (26 cm), okraj zvedneme a těsto propícháme.
Troubu předehřejeme na 180°C. Chřest omyjeme, oloupeme a nakrájíme na špalíčky dlouhé 3 cm. Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Lahůdkovou cibulku omyjeme, očistíme a posekáme. Chřest a brokolici vaříme 4 min. v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme okapat.
Pažitku omyjeme, pokrájíme a promícháme se zeleninou. Přidáme žloutek, vejce, smetanu, holandskou omáčku, sýr, osolíme a opepříme. Rozprostřeme na těsto a pečeme asi 50 min.