Postup přípravy receptu Chutné pikatní koláčky se zelím:
Do hladké mouky prosáté s práškem do pečiva rozsekáme tuk, vmícháme cukr, mléko a na vále vypracujeme hladké těsto. Vyválíme plát, z něho tvořítkem vypichujeme kolečka. Polovinu koleček naplníme do středu nádivkou, přiklopíme zbylými kolečky a jejich okraje dobře přitlačíme (na přitisknutí můžeme použít vidličku). Povrch koláčků potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme na vymazaném plechu v předem vyhřáté troubě na 190°C, do zlatohněda.
Nádivka: Zelí drobně nakrájíme a dáme na kastrol, kde jsme rozpustili tuk s trochou pepře, soli a cukr. Dusíme tak dlouho, až se všechna voda ze zelí vypaří a zelí dostane zlatavou barvu. Přidáme skořici a předem namočené hrozinky.
Koláčky podáváme k čaji, pivu, nebo vínu.