Použité suroviny receptu Chutney z nedozrálých rajčat:
1 kg zelených a nedozrálých rajčat
| 250 g cibule
| 250 g jablek
| 2 stroužky česneku
| 1 feferonka
| 200 g pískového cukru
| 1 lžička soli
| 2 dcl octa
| 1 lžička mletého pepře
| 1 lžička mletého nového koření
| 1 lžička mletého zázvoru
Postup přípravy receptu Chutney z nedozrálých rajčat:
Rajská jablíčka a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme (vyjmeme jádřince) a vše nakrájíme na malé kousky, přidáme rozkrájenou feferonku. Dáme do kastrolu a zastříkneme vodou a za občasného míchání dusíme asi 30 minut. Přidáme ocet, cukr, sůl a koření a dusíme, až je směs zahoustlá. Na konci vaření přidáme rozdrcený česnek. Ještě horké chatney plníme do nahřátých sklenic, upevníme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme do vychladnutí. Uložíme v chladu a temnu.
Výborné k masu a uzenině i jako doplněk těstovinových salátů.
Fotky receptu Chutney z nedozrálých rajčat:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Loni na podzim jsem toto chatney zkoušela a musím říct že je velmi dobré but jako příloha ke grilovanému masu nebo jen k párku na topinky nebo chleba s máslem.Ale hlavne je hrozně fajn, že se tím zpracují rajčata, která nestihla dozrát.