Postup přípravy receptu Cibulačka a la čína:
Dvě očištěné cibule nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky a společně opražíme na trošce oleje (cibule zesklovatí a mrkev pustí barvu). Přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájený česnek a ještě krátce opražíme, aby česnek uvolnil vůni. Podlejeme vývarem, osolíme. Dusíme do poloměkka. Přidáme třetí cibuli nakrájenou na kolečka, umytý nakrájený pórek, podle potřeby dolejeme vodou a uvaříme doměkka.
A la čína: po přidání brambor a česneku přidáme podle chuti kari, chilli, mletý zázvor a vše krátce podusíme. Dáme pozor, aby se koření nespálilo. Podlejeme vývarem, vínem a podle chuti sójovkou. Když je polévka uvařená, zjemníme sladkou chuť trochou octa. Bramborový škrob namočíme ve vodě a nalejeme do hotové polévky. Krátce povaříme. Polévka má mít jemně pikantní pálivou, sladkokyselou chuť a krémovitou konzistenci.